Idén is Dunapest Fesztivál!

Az idén második alkalommal megrendezett Dunapest fesztivál egyszerre szeretné kulturálisanés urbanisztikailag felfedezni a Dunát, amely meghatározza a budapestiek életét, valamint természeti és kulturális kapcsolódást biztosít országok és hagyományok között. Nyilvános művészeti és szakmai fórumot teremt a Duna körül, és újraértelmezi folyónk kulturális, funkcionális és közösségi szerepét.

A szórakoztatás mellett a Dunapest a város és a folyó folyamatosan megújuló kapcsolatára keres utakat, inspirációt és együttműködési lehetőségeket itthonról és külföldről is. Ennek részeként éppúgy helye van a fesztiválon osztrák és román zenekarnak, a Visztulát az elejétől a végéig átevező lengyel Kamińskinek, mint a Duna természeti környezetével foglalkozó WWF-nek vagy a part menti kincsekből játékosan életre hívott alkotásoknak a Deák17 Galéria gyerekprogramjain.

Újabb és újabb helyszíneket fedezünk fel és lakunk be, így például izgalmas koncerteket szervezünk a Népszigetre, rendhagyó művészeti projekteket és halászléfőzést Budafokon, de a fesztivál a vízre is költözik koncertjeivel, irodalmi beszélgetéseivel. A Dunapesten ugyanolyan fontos a Duna és a város közös történetének megismerése, mint jövőbeli lehetőségeinek feltérképezése.

Ezen a nyárzáró hétvégén 12 folyó menti helyszínen száznál is több művész és előadó programjait élvezve egy kicsit ismét közelebb kerülhetünk a Dunához.

Kövess minket facebookon és instagramon is!