Dunai staféta

K2/Dollár Papa Gyermekei/Dányi Viki

Kíváncsi a legizgalmasabb fiatal színházi alkotócsapatokra? STAFÉTA néven 2015 őszén írt ki először pályázatot a Fővárosi Önkormányzat, hogy a kisebb produkciók és a pályakezdő fiatal tehetségek is bemutatkozási lehetőséghez jussanak.

A Dunapest három alkotócsapatot kért fel a pályázat nyertesei közül arra, hogy a Várkert Bazár tereiben rendhagyó színházi produkciókat mutassanak be, stafétában. Kortárs magyar irodalmi adaptáció, táncművészet és zenés színház is bemutatkozik ezen az estén.

Három csapat, három előadás a Dunáról és rólunk.

Találkozási pont: a Várkert Bazár bejáratánál

Ingyenes, a részvétel érkezési sorrendhez kötött.

A K2 SZÍNHÁZ
egy független társulat, legalapvetőbb célja a társadalmi folyamatokra való reflektálás a színház nyelvén. Előadásaik létrehozása során nagy szerep jut az improvizációnak, az önálló szövegalkotásnak, az eredeti irodalmi alapanyag radikális átírásának, egyszóval a kísérletező műhelymunkának.

DÁNYI VIKTÓRIA


a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában, majd a London Contemporary Dance Schoolban tanult.
Társalkotóként jegyzett munkáit itthon és külföldön is elismerésben részesítették. Több hazai és külföldi koreográfussal, rendezővel dolgozott már együtt (Hiroaki Umeda, Jérôme Bel, Kálmán Eszter, Boross Martin, Gergye Krisztián, Gál Eszter).

A DOLLÁR PAPA GYERMEKEI
a Kiss-Végh Emőke és Ördög Tamás alkotópáros színházi műhelye. 2009 óta különleges helyszíneken, az adott tér sajátosságaira koncentrálva hoznak létre olyan színházi eseményeket, melyek nem a megszokásból,
valamint a színészi rutinból, hanem az adott pillanat valóságából építkeznek és merítenek ihletet.

09.03. 19:00

Várkert Bazár

#színház